2021-03-16 07:00Pressmeddelande

Tänndalens första skidområde öppnar – igen!

Inga liftar, inga köer – bara skidglädje. Tänndalen går tillbaka till den sanna känslan med skidåkning och öppnar upp Tänndalens första skidområde igen – ett nytt skidsystem, utan vare sig liftar eller nedfarter. Precis som skidåkning en gång började.

Toppturstrenden är större än någonsin. Allt fler upptäcker tjusningen med att ta sig upp till toppen på egen hand för att sedan njuta av naturlig åkning hela vägen ner. På den södra sidan av Hamrafjället, på den plats där backarna för många år sedan ursprungligen gick, har gänget på Tänndalens fjäll-och skidanläggning hittat möjligheter till fantastisk skidåkning.

Vi som alltid klurar på nya idéer kom plötsligt på det mest självklara, berättar Rasmus Bent, anläggningschef i Tänndalen. Vi ska öppna Tänndalens första skidområde igen! Det kommer bli skidåkning i sin allra renaste form, utan liftar och liftköer, precis som det en gång började.

Först behöver de jobba lite bara, för att återskapa området till så som det en gång var. Med åren har naturen nämligen fått växa sig fri och det skapar vissa svårigheter att maximera upplevelsen utför. Därför ska Tänndalen tillsammans med frivilliga gäster och ortsbor börja rensa området på sly, småbjörkar och annat som begränsar åkningen. Till julen 2021 planerar de att vara klara, med de äldsta björkarna kvar, härlig mjuk snö och en naturlig skidupplevelse.

Tänk dig den perfekta skogsåkningen; lagom glest, med bara massa roliga, naturliga hinder att köra på – och så den perfekta snön. Det kommer bli så bra! säger Rasmus, med illa dold entusiasm.

Arbetsgruppen kommer att ta fram och förstärka alla tillgångar som redan finns i terrängen – klippor, hopp och rännor.

Vi kommer att hålla koll på lavinfaran och göra insatser om det behövs, området kommer att ingå i skidpatrullens ansvarsområde. Vår ambition är helt enkelt att skapa ett område med fantastisk friåkning under säkra former. Både för de som aldrig provat topptursgrejen och för de som har full koll. Vi tror att det kommer bli hur bra som helst. Den här fjällsidan ruvar nämligen på riktigt fin åkning, avslutar Rasmus.

Tänndalens nya skidområde för friåkning beräknas vara redo att njuta av julen 2021.

Se film och läs mer om Hamra Syd här: www.tanndalen.com/hamra-syd/Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppens affärsidé är att verka inom besöksnäringen och bedriva verksamhet inom boende, konferens, camping och skidor. Bolaget skall erbjuda sina kunder ett brett utbud av aktiviteter och boende. Vi är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet på följande anläggningar: Ekerum Camping på Öland, Gränna Camping, Duse Udde Camping, Sunne Camping och Sommarland, Mora Parken, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping, Orsa Camping, Orsa Grönklitt, Tänndalen och Ansia Resort i Lycksele.

Kontaktpersoner

Rasmus Bent
Anläggningschef
Rasmus Bent

Relaterad media