2021-10-29 13:06Pressmeddelande

Tänndalen tar snön till Stockholms innerstad

Halvmeter snö i Stockholm nu? Nä! Men Sveriges längsta skidsäsong är snart igång i Tänndalen.Halvmeter snö i Stockholm nu? Nä! Men Sveriges längsta skidsäsong är snart igång i Tänndalen.

Under natten till fredagen täcktes fem bilar inne i Stockholms innerstad med en halvmeter snö, för att kommunicera att snön redan är på plats i Tänndalen. Bara en bilresa bort. Skidsäsongen drar snart igång!
Ett vanligt orosmoment när man är på skidsemester är väderleksrapporten. Snö är en självklar och grundläggande förutsättning för bra åkning och vissa färdas långt för att vara på den säkra sidan. Men detta är inget man oroar sig för i Tänndalen.

Tänndalens geografiska läge är väldigt gynnsamt för snö. Tack vare Tänndalens klimat och de omgivande fjälltopparna har det blivit känt för att vara en av de mest snösäkra skidorterna i Sverige. Och med en väldigt lång säsong, som sträcker sig från november till maj. En vanlig vinter faller det ungefär fem meter natursnö i Tänndalen och dess kvalité är så bra så att vem som helst kan känna sig som Anja Pärson under sina glansdagar.

För oss kändes det som en klockren idé att inte bara berätta, utan att visa storstan en av våra självklara uspar – snösäkerheten, säger William Jonasson, Marknadsansvarig Tänndalen.

Visst är det kanske inte en bilägares dröm att finna sin bil täckt av snö. Men det är definitivt något som signalerar att bilen varit på en spännande plats. Framför allt i ett kalt och annars snöfattigt Stockholm.

Och visst blev det så. Under fredagens morgonrusning var det många förvånade blickar och vridna huvuden som tittade på de snötäckta bilarna med Tänndalen-stickers, i den annars milda och höstiga miljön. Aktiveringen skedde i samarbete med två snöälskare, The Bunch-skidåkarna Magnus Granér och Alex Hackel passade på att göra lite tricks för att förstärka suget efter skidåkning.

Bra puder och go snö är en skidåkares dröm! Vi tyckte också att idén var så pass unik att det kändes som en kul grej att haka på. Att få andra att förstå att man inte behöver flyga långt bort för en snösäker fjällsemester, utan att du bara kan hoppa in i bilen när som helst när det passar, säger Magnus Granér.

Det enklaste sättet att ta sig till och från Tänndalen är med bilen. Åker man till Tänndalen från nu och framåt är det inte helt ovanligt att bilen ser ut just så som bilarna visades upp, täckta av snö.

Tänndalen har en av Sveriges längsta skidsäsonger och den ort som får mest snö. Det vill vi synliggöra för målgruppen där de är just nu och få skidåkarna att längta lite extra efter att säsongen ska starta. De snötäckta bilarna skapar en kontrast mot det övrigt höstiga stadsrummet och får människor att reagera, avslutar Erik Grönlund, Creative Director på Drum.

Arbetsgrupp:
Grönklittsgruppen – Tänndalen
Jeff Jackett – Chief Commercial Officer - Grönklittsgruppen
William Jonasson – Marknadsansvarig Tänndalen

DRUM
Tina Arvidsson – Kundansvarig
Jonas Lyckstedt – ECD
Erik Grönlund – Creative Director
Ida Olsson – Creative

OMD
Chris Drake – Head of business DevelopmentOm Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet i Orsa Grönklitt, Orsa Rovdjurspark och Tänndalen.

Kontaktpersoner

Jeff Jackett
Kommersiell Chef/CCO
Jeff Jackett