2021-10-18 09:58Pressmeddelande

Tänndalen har startat snökanonerna

Snökanonerna är igång och nu sprutas snö i skidbackarna i Tänndalen.Snökanonerna är igång och nu sprutas snö i skidbackarna i Tänndalen.

I dag är en bra dag – säsongens första snökanonsnö har sprutats i skidbackarna i Tänndalen. Det innebär att skidorten snart är redo för en ny härlig vintersäsong. 

– Det är alltid extra god stämning här på anläggningen när vi har startat snökanonerna. Vintersäsongen är ett steg närmare och vi ser fram emot en lång vintersäsong, säger Rasmus Bent, anläggningschef i Tänndalen. 

Skidsäsongen i Tänndalen är lång och snörik. Allt fler hittar till den genuina skidanläggningen i västra Härjedalen där naturen är storslagen och backar och skidspår är välpreparerade. Sommarsäsongen har varit rekordartad men nu ställer Tänndalen om för en intensiv vinter. Mötesindustrin är igång igen, det märks på intresset och det stora antalet bokningar. Samma sak med alla träningsgrupper som bokat under hösten och vintern.  

Årets vintersäsong startar torsdagen den 4 november, mitt i höstlovet om vädret tillåter. Hit välkomnas alla som längtar efter genuin skidåkning men också de som bara behöver komma iväg. Under höstlovet kommer det att finnas en rad aktiviteter som temakvällar i restaurangen och utedisco med ljus och popcorn för barnen. 

– Jag längtar efter att åka skidor igen och ser fram emot premiären. Vi är stolta över att kunna erbjuda en av Sveriges längsta skidsäsonger och om två veckor är den igång, avslutar Rasmus Bent, anläggningschef i Tänndalen. 

Tänndalen har öppet för skidåkning från den 4 november 2021 till den 2 maj 2022. Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet i Orsa Grönklitt, Orsa Rovdjurspark och Tänndalen.

Kontaktpersoner

Rasmus Bent
Anläggningschef
Rasmus Bent