2018-04-19 07:30Pressmeddelande

Tänndalen förlänger skidsäsongen!

null

Nu förlänger Tänndalen skidsäsongen och har öppet över Kristi himmelsfärd.

- Vintern har varit fantastisk både när det gäller snötillgång och antal gäster och det känns synd att avsluta ”redan” 6 maj, säger en entusiastisk Peter Jonasson, platschef Tänndalen.

Tänndalen har en av Sveriges längsta skidsäsonger och nu förlänger man den ytterligare. Skidområdet kommer att vara öppet till 6 maj för att sedan stänga några dagar och sedan öppna igen över Kristi himmelsfärdshelgen, 10/5-13/5.

- Alpina klubbar från Sverige och Norge har valt att lägga sina träningsläger hos oss den här helgen men vi kommer självklart att ha öppet för allmänheten också. Det finns gott om åkyta, totalt 11 backar, 4 liftar och en häftig park.

I skidsverige talas det om att vårskidåkning är skidåkning när den är som bäst, stämmer det?
- Absolut, temperaturen är behaglig, dagarna är långa och vårsolen värmer gott i ansiktet. Vårvinter pågår för fullt men under kristiflygare skulle jag snarare säga att det är vår på riktigt. Då behövs ingen dunjacka, det är snarare shorts och t-shirt som gäller.

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och omfattar följande anläggningar inom verksamhetsområdena:
Skid- och konferensanläggningar: Tänndalen, Orsa Grönklitt, Mora Parken och Ansia Resort.
Temaparker: Orsa Rovdjurspark och Sunne Sommarland.
Camping inom Svenska Campingpärlor: Gränna camping, Duse Udde Camping i Säffle, Ekerum Camping, Sunne Camping och Sommarland, Mora Camping, Orsa Camping, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping i Rättvik och Ansia Resort i Lycksele.


Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och har anläggningar inom tre huvudsakliga verksamhetsområden: skidåkning, camping och temaparker. Tillsammans kan de erbjuda ett brett utbud av upplevelser, aktiviteter och boenden för alla typer av besökare, året runt. Företaget består av Orsa Grönklitt, Orsa Rovdjurspark, Tänndalen och Mora Parken. Svenska Campingpärlor är det gemensamma campingkonceptet som inkluderar Gränna Camping, Duse Udde Camping, Sunne Camping och Sommarland, Siljansbadets Camping, Rättviks Camping, Ansia Resort, Mora Camping som en del av Mora Parken, Orsa Camping samt campingen i Orsa Grönklitt.