2019-03-07 10:21Pressmeddelande

Svenska demoteamet finslipar formen i Orsa Grönklitt

Svenska Demoteamet. Foto: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan.Svenska Demoteamet. Foto: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan.

I helgen som kommer glittrar det lite extra om Orsa Grönklitt. Då kommer Snowsport Sweden och demoteamet att göra sina sista förberedelser inför den stora världskongressen i Pomprova i Bulgarien där de ska representera Sverige.

– Ta chansen och kom till Orsa Grönklitt och se skid- och snowboardinstruktörer i världsklass göra häftiga formationer i backen, säger Johan Larson, anläggningschef på Orsa Grönklitt men också del i svenska demoteamet.

Snowsport Sweden utvecklar svensk snösport. Organisationerna bakom är i första hand Friluftfrämjandet, SLAO, Svenska Skidförbundet och Svenska Skidlärarföreningen. Demoteamet som representerar skidrådet är alla världsledande skid- och snowboardinstruktörer, duktiga pedagoger och förebilder inom sin sport.

Mellan den 17-22 mars arrangeras världskongressen i Pamporovo i Bulgaren. Hit kommer de bästa instruktörerna i snösport från världens alla hörn för att inspirera andra och även själv få lärdomar med sig hem. Dagarna fylls med föreläsningar och erfarenhetsutbyte men det ingår även shower. Inför deltagandet förbereder sig det svenska demoteamet på olika anläggning och i helgen kommer de allra sista förberedelserna att ske på Orsa Grönklitt, som stöder satsningen.

– Sverige har en lång tradition inom snösport och ligger långt fram internationellt. Vi instruktörer som jobbar mot konsumentskidåkning vill gärna synas bland vanliga skidåkare på våra anläggningar. Jag tror det kommer att vara svårt att missa teamet när de bildar formationer i backen i våra landslagskläder till helgen, säger Johan Larson.

Orsa Grönklitt är en komplett skidanläggning med modern alpin skidåkning och längdåkning av yppersta klass. Här bjuds 13 mil längdspår och snö från november till april för både proffs och motionärer.

För att läsa mer om Snowsport Sweden och vilka som är med i svenska demoteamet, gå in på www.snowsportsweden.com 

För att läsa mer om världskongressen i Pamporovo i Bulgaren, gå in på http://interski2019.net/

För att ladda ner högupplösta bilder, gå in på http://press.gronklittsgruppen.se/presskits 

För mer information kontakta gärna: 

Johan Larson, anläggningschef Orsa Grönklitt, tfn 019 29 55 70, johan.larson@orsagronklitt.se Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppens affärsidé är att verka inom besöksnäringen och bedriva verksamhet inom boende, konferens, camping och skidor. Bolaget skall erbjuda sina kunder ett brett utbud av aktiviteter och boende. Vi är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet på följande anläggningar: Ekerum Camping på Öland, Gränna Camping, Duse Udde Camping, Sunne Camping och Sommarland, Mora Parken, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping, Orsa Camping, Orsa Grönklitt, Tänndalen och Ansia Resort i Lycksele.