2021-12-17 08:00Pressmeddelande

Publiksuccén Musikkväll på Kalfjäll är tillbaka

Musikkväll på kalfjäll är tillbaka – Daniel Adams-Ray och Melissa Horn är först ut att presenteras Musikkväll på kalfjäll är tillbaka – Daniel Adams-Ray och Melissa Horn är först ut att presenteras

Sommarens succé Musikkväll på kalfjäll är tillbaka. Fyra konserter arrangeras på fjället i Tänndalen under nästa år och de första artisterna att presenteras är Daniel Adams-Ray och Melissa Horn. Så mycket bättre- och albumaktuella Daniel Adams-Ray inviger konsertserien på valborgsmässoafton den 30 april vilket också blir säsongsavslutning för skidsäsongen. Melissa Horn även hon aktuell i Så mycket bättre kommer på besök den 30 juli. Biljetterna till båda konserterna släpps den 20 december klockan 10:00.

Inför 2021 lanserades Musikkväll på Kalfjäll. En serie av konserter på fjället i Tänndalen 900 meter över havet. 3000 besökare tog sig med sittlift upp på kalfjället för att avnjuta spelningar med Timbuktu Albin Lee-Meldau och Amason. Med en ljuv eftersmak av sommaren laddar arrangörerna nu för en storslagen uppföljning.
Musikkväll på kalfjäll var en galen idé. Vi tänkte att om vi skulle få göra spelningar sommaren 2021 skulle det vara noga med avstånd och att man som besökare skulle känna sig säker. Vad blir renare än ett fjäll? Och vad är bättre att reglera avstånd i en kö än en sittlift? Sagt och gjort skapades Musikkväll på kalfjäll och det blev Sveriges i särklass finaste konsertarena. Ögonblicken i mötet mellan besökare och artist däruppe slår allt annat jag upplevt i mitt yrkesverksamma liv säger Erik Ohlsson VD på Jubel.
Nästa år återvänder musikkvällarna och nu släpps de första två namnen i form av Daniel Adams-Ray och Melissa Horn.
Att kombinera några av Sveriges mest folkkära artister med våra fantastiska fjäll har verkligen blivit en succé, att nu få möjlighet att kröna en av Sveriges längsta skidsäsonger med en sådan här bra akt känns helt fantastiskt säger Rasmus Bent, anläggningschef i Tänndalen.
Det känns oerhört kul att inleda en sommarturné med att avsluta en vintersäsong avslutar Daniel Adams-Ray.
Om Daniel Adams-Ray:
I år släppte Daniel Adams-Ray albumet "Döda hjärtan kan slå igen" hans tredje i eget namn och det första på åtta år. Albumet hyllades av såväl press som publiken på hans sommarturné. Under hösten har man kunnat se Daniel i Så mycket bättre där han bland annat tolkat Maxida Märak och Thomas Stenström. Nu står det klart att han kommer till Tänndalen den 30 april 2022 för en fullmatad konsert. Med sig har han sitt band och en katalog med såväl eget material från ett färskt album som tolkningar från Så mycket bättre.
Om Melissa Horn:
Melissa Horn är en av Sveriges största och mest uppskattade artister. Hon har med sina målande texter om olycklig kärlek berört en stor publik med sin musik under drygt ett decennium. Debutalbumet ”Långa nätter” (2008) och hennes nästkommande fem album har alla sålt guld respektive platina tagit sig in högt upp på topplistorna i både Sverige och Norge samt har belönats med flertal Grammisnomineringar. År 2019 kom hennes hyllade senaste album Konstgjord andning som följdes av en stor konserthusturné med över 50 stopp runtom i Sverige och Norge. Under hösten 2022 är Melissa aktuell som en av deltagarna i TV-programmet Så Mycket Bättre.Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet i Orsa Grönklitt, Orsa Rovdjurspark och Tänndalen.

Kontaktpersoner

Rasmus Bent
Anläggningschef
Rasmus Bent