2019-03-11 07:30Pressmeddelande

Orsa Camping får 5 stjärnor

Flygbild två på Orsa CampingFlygbild två på Orsa Camping

Orsa Camping blir Dalarnas första 5-stjärniga camping. Belägen vid Orsasjön med kilometerlång sandstrand och blånande berg som kuliss är Orsa Camping en lysande pärla för campingkedjan Svenska Campingpärlor.
– Orsa Camping är en fantastisk idyll och är Dalarnas mest besökta camping men känns ändå aldrig trång. Nu kommer vi att fortsätta satsa på att Orsa Camping ska bli Sveriges bästa familjecamping, säger Anders Östring, campingchef på Svenska Campingpärlor.
Orsa Campings läge är svårslaget. De kilometerlånga långgrunda sandstränderna lockar till lek och bad och härliga platser för husvagnen, husbilen eller tältet vid stranden eller mer avskilt i skogen. Här finns också en rad mysiga stugor att välja på nära natur och aktiviteter. Och för den som föredrar pool finns här uppvärmt poolområde med piratskepp, barnpool och vattenrutschbanor.
Alla som är medlemmar i SCR Svensk Camping har möjlighet att klassificeras. Klassificeringen av en campinganläggning innebär att vad som erbjuds på campingen och vilken standard den håller mäts. Antal stjärnor ger gästen en snabb uppfattning av vilken standard som kan förväntas. Klassificeringssystemet består att fem staplar; miljö, hygien, service, aktiviteter och event.
Den första ångbåtsbryggan anlades vid udden redan 1886, sedan dess har Orsa Camping blivit en av Sveriges populäraste campingplatser. Orsa Camping har under de senaste åren jobbat hårt för att få en extra stjärna och därmed bli 5-stjärnig. Bland mycket annat har servicehusen renoverats, skyltningen har förbättrats liksom städrutiner. Här finns också en rad roliga aktiviteter för barn i alla åldrar, ett särskilt hundbad med hunddusch, bowling och mycket annat. En bidragande orsak till att gäster känner sig så hemma på Orsa Camping tror Natalie Yxerius, platschef, är den härliga stämningen.
– Vi har jobbat hårt i många år med att utveckla värdskapet. Vi har en fantastisk personalgrupp med en hel del sommarjobbare som alla har ett och samma mål – att bli Sveriges bästa familjecamping. Med Dalarnas första 5-stjärniga campingplats hoppas vi nu att fler ska upptäcka Dalarna och inte minst Siljansbygden.
För att ladda ner högupplösta bilder, gå in på http://press.gronklittsgruppen.se/presskits
För mer information kontakta gärna:
Anders Östring, campingchef Svenska campingpärlor, tfn +46 70 338 26 00,
anders.ostring@svenskacampingparlor.se
Natalie Yxerius, platschef Orsa Camping, 072 554 80 23, natalie.yxerius@orsacamping.se


Ämnen: Camping

Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppens affärsidé är att verka inom besöksnäringen och bedriva verksamhet inom boende, konferens, camping och skidor. Bolaget skall erbjuda sina kunder ett brett utbud av aktiviteter och boende. Vi är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet på följande anläggningar: Ekerum Camping på Öland, Gränna Camping, Duse Udde Camping, Sunne Camping och Sommarland, Mora Parken, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping, Orsa Camping, Orsa Grönklitt, Tänndalen och Ansia Resort i Lycksele.

Kontaktpersoner

Anders Östring
Campingchef
Anders Östring