2020-03-04 08:03Pressmeddelande

Ökad beläggning med 20 procent för Orsa Camping

Medan vintern uteblivit i södra Sverige har Orsa Camping haft en gnistrande vinter med rejält uppsving. Närheten till Orsa Grönklitt, VM och EM i isjakt och satsning på vintercamping har bidragit till fler gäster.

– Förra året blev vi Dalarnas första femstjärniga camping, nu har vi rejäl medvind med vår satsning på vintercamping. Efter nyår har det tagit fart rejält med en ökad beläggning på nära 20 procent mot ifjol, säger Natalie Yxerius, platschef på Orsa Camping.

Ifjol blev Orsa Camping Dalarnas första 5-stjärniga camping. Belägen vid Orsasjön med kilometerlång sandstrand och blånande berg som kuliss är Orsa Camping en lysande pärla för campingkedjan Svenska Campingpärlor. Nu har Orsa Camping också blivit en gnistrande vinterstjärna med närhet till snösäkra Orsa Grönklitt, fler säsongscampare och fler skidgäster.

Tack vare att Orsasjön har varit den enda seglingsbara sjön för isjakt har både VM och EM förlagts här i vinter. Det har bidragit till ett ökat antal gäster på Orsa Camping, som ligger vid sjön. Tävlingarna har också bidragit till ökad marknadsföring även utomlands och det har kommit fler gäster än vanligt från både Tyskland och Holland. Orsa Camping ligger endast 15 km från Orsa Grönklitt, där både alpin skidåkning och längdskidåkning  erbjudits hela vintern, vilket bidragit till fler skidgäster både i stugor och på campingen. 

Orsa Camping har till vintern gjort en satsning med utökade öppettider på anläggningen och renoverat servicehus. Allt fler väljer att boka säsongsplats under vintern och ställa upp sin husvagn eller husbil på hösten, för att sen använda den som fritidsboende. Under denna vinter finns här ett 70-tal säsongsgäster. För den som vill boka säsongscamping över vintern lockar det kanske lite extra att både restaurangen och bowlinghallen är öppen även vintertid.

Här på Orsa Camping är det gemytligt och vackert året runt. Vi blir glada över att nu se resultatet av de satsningar vi gjort på vintersäsongen och blickar även framåt mot ett positivt bokningsläge för våren, säger Natalie Yxerius.


Ämnen: Camping

Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppens affärsidé är att verka inom besöksnäringen och bedriva verksamhet inom boende, konferens, camping och skidor. Bolaget skall erbjuda sina kunder ett brett utbud av aktiviteter och boende. Vi är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet på följande anläggningar: Ekerum Camping på Öland, Gränna Camping, Duse Udde Camping, Sunne Camping och Sommarland, Mora Parken, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping, Orsa Camping, Orsa Grönklitt, Tänndalen och Ansia Resort i Lycksele.

Kontaktpersoner

Natalie Yxerius
Platschef Orsa Camping
Natalie Yxerius