2020-09-01 08:11Pressmeddelande

Ny attraktion i Sunne Sommarland säsongen 2021

Bilden föreställer en grafisk 3d modell av det nya attraktionen på Sunne Sommarland. Två rör som går jämte varandra.Ny attraktion på Sunne Sommarland till 2021 blir Duellen.

Sunne sommarland satsar inför säsongen 2021 med en ny attraktion – Duellen!

Duellen som den nya attraktionen kommer att heta är egentligen två vattenrutschbanor som ligger alldeles bredvid varandra och med en gemensam start kan man under åkturen vid ett par tillfällen se de andra som åker på banan bredvid. En ny och spännande upplevelse för hela familjen!

Det går att åka på en singelring eller med en kompis och då på en dubbelring. Duellen är specialkonstruerad för Sunne sommarland. Den är således unik och Sunne är först i Norden med denna attraktion. Det är företaget Proslide i Kanada som bygger de nya vattenrutschbanorna i Sunne. Proslide är världsledande på marknaden. De är världens högst ansedda producent av vattenrutschbanor. Det är Proslide som har byggt nästan alla vattenattraktioner som idag finns i Sunne sommarland.

Renoveringsarbetet i Sunne Sommarland har nu påbörjats. Byggställning håller på att byggas runt det stora tornet som brandskadats. Blästring och målning kommer att påbörjas i slutet av augusti. Den nya attraktionen Duellen kommer att monteras under våren 2021. Sunne sommarland planerar att öppna i mitten av juni 2021.

Det var den 24 april som Sunne Sommarland drabbades av en brand. Den startade i ett förråd norr om anläggningen och spred sig sedan in i själva sommarlandet. Branden orsakade att två vattenrutschbanor brann upp fullständigt och en tredje, Mammut, skadades men kommer att genomgå en rejäl renovering och stå klar till säsongsöppning nästa år.


Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppens affärsidé är att verka inom besöksnäringen och bedriva verksamhet inom boende, konferens, camping och skidor. Bolaget skall erbjuda sina kunder ett brett utbud av aktiviteter och boende. Vi är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet på följande anläggningar: Ekerum Camping på Öland, Gränna Camping, Duse Udde Camping, Sunne Camping och Sommarland, Mora Parken, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping, Orsa Camping, Orsa Grönklitt, Tänndalen och Ansia Resort i Lycksele.

Kontaktpersoner

Reine Flodin
Anläggningschef Sunne Camping & Sommarland
Reine Flodin