2021-11-16 06:00Pressmeddelande

Nu startar skidsäsongen i Tänndalen

Snö och skidåkning i Tänndalen. Nu startar vintersäsongen!Snö och skidåkning i Tänndalen. Nu startar vintersäsongen!

På torsdag öppnar Tänndalen för säsongen. Till att börja med öppnar backe 48 Headstråket och Barnbacken i Hamra. Fler nedfarter öppnas efter hand när snötillgången tillåter. 

– Det är många som längtat efter vinterns första svängar och nu är det äntligen dags. Vi ser fram mot en lång härlig vintersäsong i Tänndalen, säger Rasmus Bent, anläggningschef i Tänndalen. 

Tänndalen är en genuin fjäll- och skidanläggning i västra Härjedalen där fjällen, tystnaden och snön spelar huvudrollen. Här finns roliga backar, miltals med välpreparerade längdspår, utmanande off-pist och en av Sveriges längsta skidsäsonger. 

– Vi har fått ca 20 cm natursnö och haft några bra dagar med minusgrader. Snökanonerna har körts dygnet runt och vår snöläggarpersonal har gjort ett fantastiskt jobb. Redan på torsdag kommer det att vara käppdjup snö. Det innebär att det är möjligt både med träningsåk i bana och friåkning.

Tänndalen håller öppet dagligen från den 18/11 för alpina träningsgrupper som förbokat och helgöppet lördag-söndag för allmänheten. Från den 17 december är alla liftar öppna dagligen till och med den 1 maj 2022. 

Under hösten har Tänndalen arbetat intensivt för att förbereda öppningen av skidsäsongen. Bokningsläget ser bra ut och intresset från alpina klubbar är stort. Ett tjugotal klubbar kommer att vara på plats under öppningshelgen för träningsläger och kvalitetstid på snö. 

– Vi ser fram emot en snörik vintersäsong och hälsar er hjärtligt välkomna till Tänndalen, avslutar Rasmus Bent. Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet i Orsa Grönklitt, Orsa Rovdjurspark och Tänndalen.

Kontaktpersoner

Rasmus Bent
Anläggningschef
Rasmus Bent