2021-09-29 10:46Pressmeddelande

Med stora språng mot en färgsprakande vinter i Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt kan summera en väldigt bra sommar och blickar nu fram emot en intensiv vintersäsong. Veckoslutet 30-31 oktober läggs den sparade snön ut i längdspåren och den 11-12 december sker den efterlängtade alpina premiären. Helgen efter, 18-19 december står Orsa Grönklitt värd för långloppspremiären av Visma Ski Classics som sänds i ett stort antal TV-kanaler ute i Europa, däribland SVT.

Planeringen för hösten och vintern pågår för fullt, samtidigt som anläggningen fortfarande surfar på alla upplevelser och erfarenheter som kom av en ”annorlunda sommar” till följd av pandemin.

Det var ovisst in mot den gångna sommaren, men vi var väl förberedda, säger Johan Sares, anläggningschef Orsa Grönklitt, vis av de erfarenheter som kom med sommarperioden 2020. Det har företrädesvis varit många svenska besökare även denna sommar, fler än vanligt, där känslan är att flertalet har varit förstagångsbesökare. Det var först på slutet av sommaren som vi även började se utländska gäster. Den ökade tillströmningen av gäster gäller även i Rovdjursparken. Vi är väldigt nöjda i totalen, och jag kan se en stor potential för tillväxt kommande år när alla marknader är igång som vanligt.

Bland aktiviteter på anläggningen vill Sares lyfta cykelprodukten och de investeringar som gjorts.

Vår cykelsatsning har visat sig vara väldigt populär, i linje med våra förväntningar, vi kan erbjuda något för alla åldrar och kunskapsnivåer, både på själva anläggningen och ute i våra markerade spår. Rent generellt kan man säga att det är ett stort drag kring Orsa Grönklitt, vilket vi märker på alla områden.


Nu väntar en högintressant höst och vinter som skjuter fart med en längdpremiär lagom till höstlovet vecka 44 (30-31 oktober) och en alpin öppning till lucia (11-12 december).

Vi ser en förbättring mot ifjol vad gäller bokningsläget, det är tydligt att många vill åka skidor hos oss i vinter. Glädjande är också att nöjda sommargäster väljer att återvända till oss under vintern, ett resultat av deras kundnöjdhet. Positivt för vintersäsongen är även den ökade efterfrågan som blivit på träningsläger, något som helt uteblev ifjol.

Orsa Grönklitts värdskap för premiärloppet av Visma Classics 18-19 december är ett stort hedersuppdrag, menar Johan.

Det är ett erkännande och en kvalitetsstämpel. Vi får nu en fantastisk chans att visa upp vår anläggning för nya marknader. Även i Norge kommer evenemanget att sändas i en markbunden kanal, NRK. Det är bra med den geografiska närhet vi har till grannlandet i väster.

Sammantaget står alltså Orsa Grönklitt snart redo för en intensiv och rolig vintersäsong!Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet i Orsa Grönklitt, Orsa Rovdjurspark och Tänndalen.

Kontaktpersoner

Johan Sares
Anläggningschef Orsa Grönklitt & Orsa Rovdjurspark
Johan Sares