2021-11-10 15:20Pressmeddelande

Längdpremiär 13 november  – startdatumet för en intensiv säsong

En ny skidsäsong väntar i Orsa Grönklitt. En ny skidsäsong väntar i Orsa Grönklitt.

En ny vintersäsong står för dörren, och från och med lördag 13 november är det fritt fram för skidåkning i Orsa Grönklitt.

Det är en mycket efterlängtad premiär för många. Till en början handlar det om en slinga på 1,5 kilometer, men med hjälp av lite kyligare temperaturer kommer kilometerna snabbt att växa, säger Urban Nilsson, sportchef.

Vintern närmar sig och Orsa Grönklitt öppnar äntligen upp sina skidspår från vecka 45.

Vi har väldigt mycket sparad snö från förra vintern, den har legat under bark i väntan på just det här tillfället. Spåren vi lägger ut kommer att vara i full maskinbredd, vilket gör att det går att åka i både skate och klassisk stil. I första hand lägger vi ut snön i det så kallade Konstsnöspåret, cirka 1,5 kilometer långt, och vidare längs multiskidbanan så långt snön räcker. Jag ser hellre ett riktigt bra spår som är lite kortare i början, vi vill säkerställa skidåkning som är bra, för alla.

Urban Nilsson gör sin första vinter som sportchef efter bland annat tio år med längdlandslaget.

Den 13 november är ett viktigt datum som markerar starten för en lång och oerhört spännande säsong. Vi vet att vi förfogar över en av Sveriges bästa anläggningar, en mötesplats som betyder väldigt mycket för människor. Den här vintern ska vi verkligen spänna bågen och visa varför. Jag och mitt team av medarbetare är redo för att möta alla typer av målgrupper som är på väg hit, efterfrågan är stor, det ser vi på bokningarna. Det är barnfamiljer och människor i alla åldrar som vill njuta av skidåkning genom sagolika miljöer. Det är också alla dom som har skidåkning som en hobby och tränar för exempelvis Vasaloppet. Sen har vi eliten, de som kämpar om bra placeringar i något av världens olika långlopp. Givetvis kittlar det lite extra att vi får hit världseliten när vi arrangerar ett lopp i Visma Classics 18-19 december. Där kommer våra fantastiska miljöer att bli synliga för ännu flera.

Men vinterns första skidåkning föräras de som letar sig till Grönklitt med start 13 november.

Alla är välkomna, det finns ett stort sug att åka skidor igen.Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet i Orsa Grönklitt, Orsa Rovdjurspark och Tänndalen.

Kontaktpersoner

Urban Nilsson
Sportchef Orsa Grönklitt
Urban Nilsson
  • 070- 372 12 67