2020-09-24 16:10Pressmeddelande

I dag har snön kommit i Tänndalen

Första nysnön i Tänndalen för säsongen 20/21Första nysnön i Tänndalen för säsongen 20/21

I dag är en bra dag – den första snön har kommit till Tänndalen. Det innebär att Skandinaviens bästa skidort Tänndalen snart är redo för ännu en skidsäsong.
– Det är alltid extra god stämning här på anläggningen när den första snön kommer, som vi har längtat! Nu börjar jobbet med att få backarna i ordning för ännu en fantastisk säsong, säger Rasmus Bent, anläggningschef i Tänndalen.
Skidsäsongen i Tänndalen är lång och snörik. Allt fler hittar till den genuina skidanläggningen i västra Härjedalen där naturen är fantastisk, snön är naturlig och backar och skidspår välpreparerade. Liksom i fjol kom snön i år i slutet av september och beräknas ligga kvar till slutet av maj.
 
Förra året hade Tänndalen sin bästa säsong hittills med rekordmånga bokningar och det bästa snöläget på tio år med ett snödjup på hela 125 centimeter. I år öppnar säsongen torsdagen den 29 oktober, mitt i höstlovet om vädret tillåter. Hit välkomnas alla som längtar efter genuin skidåkning men också de som bara behöver komma iväg. Under höstlovet kommer det att finnas en rad aktiviteter som äppelpallning i backen, temakvällar i restaurangen och utedisco med ljus och popcorn för barnen.
– Det finns fortfarande boende till höstlovet för de som längtar efter riktiga fjäll med fantastisk skidåkning på längden och tvären. Det är också en fantastisk årstid för vandring i den karga, vackra fjällnaturen, säger Rasmus Bent.
De flesta tar egen bil, men det går också bra att komma till Tänndalen med tåg ända från Malmö. Tänndalen har nu också en egen transfer från tåget direkt till anläggningen.
 
Tänndalen har öppet för skidåkning den 29 oktober 2020 till den 2 maj 2021. Läs mer om Tänndalen på www.tanndalen.com


Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppens affärsidé är att verka inom besöksnäringen och bedriva verksamhet inom boende, konferens, camping och skidor. Bolaget skall erbjuda sina kunder ett brett utbud av aktiviteter och boende. Vi är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet på följande anläggningar: Ekerum Camping på Öland, Gränna Camping, Duse Udde Camping, Sunne Camping och Sommarland, Mora Parken, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping, Orsa Camping, Orsa Grönklitt, Tänndalen och Ansia Resort i Lycksele.

Kontaktpersoner

Rasmus Bent
Anläggningschef
Rasmus Bent