2022-03-15 15:00Pressmeddelande

Grönklittsgruppen fortsätter tillväxtresan och förvärvar 100 % av Ski Lodge i Tänndalen.

Vy över uteserveringen på Ski Lodge

Ski Lodge är ett landmärke i Funäsdalsfjällen och med ski-in/ski-out erbjuder Lodgen ett oöverträffat boende under såväl vinter-som sommartid.

Tänndalens skidanläggning uppvisar en imponerande utveckling under de senaste 5 åren och nu med förvärvet av Ski Lodge kan Grönklittsgruppen säkerställa utbudet av ett förstklassiskt boende på anläggningen.

Tänndalens skidanläggning har utvecklats till en av de mest populära skiddestinationerna i Sverige. Att möta efterfrågan av bokningsbara boenden dvs ”de varma bäddarna” och samtidigt skapa en ännu bättre gästupplevelse har nu möjliggjorts genom förvärvet, säger Mari Tara, VD för Grönklittsgruppen AB. 

När vi under 2021 blev majoritetsägare i Grönklittsgruppen såg vi stora möjligheter till en fortsatt expansion och utveckling av Tänndalen och förvärvet av Ski Lodge Tänndalen ser vi som ett viktigt steg i anläggningens utveckling, säger Göran Bronner, styrelseordförande för Grönklittsgruppen AB.

Grönklittsgruppen vill tacka de övriga delägarna Hans-Olof ”Luppen” Törnberg, Per Salomonsson och Håkan Johansson som lagt grunden till den goda tillväxten i området och varit drivande i utvecklingen av Ski Lodgen.

Tänndalen har tagit emot skidturister i över 80 år och Ski Lodge Tänndalen spelar en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av Funäsdalen som destination.Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet i Orsa Grönklitt, Orsa Rovdjurspark och Tänndalen.

Kontaktpersoner

Mari Tara
VD/Koncernchef
Mari Tara