2021-08-05 11:58Pressmeddelande

Friluftstrenden lockar nya ägare till Grönklittsgruppen

Övre raden från vänster: Göran Bronner (foto: Lars Pehrson/SvD-TT) och Johan Strömberg. Nedre raden från vänster: Madeleine Landén och Staffan Olsson.Övre raden från vänster: Göran Bronner (foto: Lars Pehrson/SvD-TT) och Johan Strömberg. Nedre raden från vänster: Madeleine Landén och Staffan Olsson.

Svenskarna fortsätter att botanisera sig bland det inhemska utbudet av naturupplevelser och klimatsmarta semesterorter. Grönklittsgruppens destinationer har sedan länge en trogen skara besökare, men ökar varje år antalet med nya entusiaster i jakt på utomhussport, skidåkning, camping och parkupplevelser. Från och med i sommar utgår dock camping som en del av erbjudandet i och med försäljningen av verksamheten till United Camping-koncernen. Fokus kommer istället att ligga på erbjudandet skiing & outdoor, som drivs på anläggningarna Orsa Grönklitt och Tänndalen.

I samband med detta tillträder nya ägare, Göran Bronner, Staffan Olsson och Johan Strömberg samt en ny styrelsemedlem, Madeleine Landén. Samtliga har lång erfarenhet av arbete med investeringar i olika former.

Camping är ju egentligen något som ingår i ett semestrande med fokus på friluftsliv, säger Göran Bronner. Så vi hade väl egentligen gärna haft kvar den, men samtidigt ger detta oss möjlighet att renodla verksamheten och satsa ordentligt på Tänndalen och Orsa Grönklitt.

Göran Bronner är sedan många år en hängiven cyklist och ser fram emot att få sätta cykeln på prov i backarna sommartid, men alpint och längdskidåkningen lockar också.

Efter många år i finansbranschen är jag nu sugen på att satsa helhjärtat på mina investeringar och egentligen bara göra det jag tycker om. Tänndalen och Orsa Grönklitt är väldigt fina destinationer som vi tror har bra förutsättningar och vi kommer att göra många långsiktiga investeringar i anläggningarna, säger Göran.

Tillsammans med Staffan Olsson är han också delägare i e-handelsbolaget Nordic Outdoor Sports Group, med lager i Älvdalen, vilket bådar gott för möjligheter att förstärka utbudet av skidutrustning på plats. Även Staffan är en stor beundrare av svensk natur och möjligheterna som den ger, både sommar och vinter.

Det finns givetvis en intressant affärsutvecklingsmöjlighet i och med hemestertrenden som kommer leva vidare, kanske inte i lika stor utsträckning som under pandemin, men den kommer att leva kvar, förklarar Staffan.

Sportanläggningarna utvecklar sig allt mer som en åretrunt-aktivitet, som i Tänndalen till exempel där de har anlagt Europas största höghöjdsbana för cykel. Då åker man upp med sin cykel på liften och sedan cyklar 6–7 mil där uppe på fjället. Det är ju otroligt häftigt.

Det är tydligt att både Göran och Staffan brinner för den nya verksamheten. Även Johan Strömberg stämmer in i lovsången.

Jag har själv inte semestrat i vare sig Tänndalen eller Orsa Grönklitt än, men det är helt fantastiskt att höra från samtliga som jag känner och har pratat med hur odelat positiva de är efter sina besök där. De måste verkligen ha gjort ett fantastiskt jobb med anläggningarna. Det känns som ett otroligt bra varumärke att jobba vidare med och jag ser fram emot att få vara med och utveckla den stora potential som finns i anläggningarna.

Med det nya ägarbytet vinner Grönklittsgruppen ett gäng otroligt engagerade ägare ”av kött och blod”, som Johan säger.

Med på tåget kommer också Madeleine Landén som arbetat tätt tillsammans med Johan Strömberg i många år. Även Madeleine har ett privat intresse i friluftsliv och skidåkning, framför allt utförsåkning som hon har hållit på med i hela sitt liv.

Den typ av verksamhet som finns inom Grönklittsgruppen gör att man tycker att det här inte bara är en intressant men också spännande del att medverka i och förhoppningsvis kunna tillföra något till, säger Madeleine. Det finns mycket bra att bygga vidare på.

Sammantaget så hägrar alltså nya spännande tider för Grönklittsgruppen, med engagerade och passionerade ägare som vill satsa långsiktigt på att göra närliggande upplevelseresor året om ännu bättre för svenskarna.Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet i Orsa Grönklitt, Orsa Rovdjurspark och Tänndalen.

Kontaktpersoner

Mari Tara
VD/Koncernchef
Mari Tara