2022-05-18 06:45Pressmeddelande

En av Sveriges längsta skidsäsonger blir ännu längre

Snö TänndalenTänndalen sparar snö till nästa vinter och förlänger skidsäsongen.

Skidsäsongen i Tänndalen tog precis slut, men förberedelserna inför nästa säsong är redan igång. Just nu schaktas all snö som finns kvar ihop till en stor snöhög. Snöhögen sparas till nästa skidsäsong vilket möjliggör en tidig säsongsstart. 

Vi brukar vara en av de första skidanläggningarna i Sverige som öppnar för skidåkning under hösten men nu kommer vi kunna öppna ännu tidigare och på så vis förlänga vår skidsäsong säger Rasmus Bent, anläggningschef Tänndalen. 

I Tänndalen har man nyligen schaktat ihop stora mängder snö i en stor hög som består av 25 000 kubikmeter snö. Nu är man i full gång med att täcka högen med geotextildukar som har en Goretex-liknande funktion. Högen är placerad mitt i en av Tänndalens skidbackar och kommer ligga där hela sommaren. 

Genom att arbeta med den här metoden eliminerar vi faktorer som väder och vind och kan öppna för skidåkning redan på höstlovet vecka 44 säger Rasmus Bent, anläggningschef Tänndalen. 

När höstlovet närmar sig kommer snöhögen täckas av och schaktas ut i skidbacken igen. Den sparade snön har en högre densitet än både nyproducerad snö och natursnö, vilket gör den till en väldigt bra grund. Ovanpå den sparade snön sprutas snö från snökanoner och natursnö vilket ger fina förutsättningar för både allmänheten och alpina träningsklubbar. 

Nästa vinter har Tänndalen öppet från höstlovet vecka 44 till början av maj 2023 en av de längsta skidsäsongerna i Sverige. Redan i sommar kan man besöka Tänndalen och testa en rad olika fjällaktiviteter och inte minst beskåda den enorma snöhögen. Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet i Orsa Grönklitt, Orsa Rovdjurspark och Tänndalen.

Kontaktpersoner

Rasmus Bent
Anläggningschef
Rasmus Bent