2018-06-27 14:58Pressmeddelande

Besöksrekord på Svenska Campingpärlors anläggningar

null

Campingsommaren rivstartade på flera av Svenska Campingpärlors anläggningar under midsommarhelgen. I Orsa slogs incheckningsrekord redan under torsdagen, och det ökade trycket på campingplatser gjorde att receptionen hade extra öppet till midnatt för att möta behovet.

- Fantastiskt att få den starten på riktiga sommarsäsongen som vi fått i år, det betyder mycket inför resten av sommaren, säger en glad Natalie Yxerius, anläggningschef på Orsa Camping.

Att just Orsa Camping slår rekord direkt beror på flera långsiktiga satsningar som börjar ge effekt. Nya campingplatser i absolut bästa läge vid Orsasjöns strand är en av de i åtgärder som ger resultat. Även de nya Strandhusen har varit fullbelagda under midsommarhelgen.

- Vi har under flera år jobbat på en tydligare strukturering av vårt campingområde och försökt ge alla gäster en bättre plats. Därför är det otroligt skönt att få den positiva feedbacken från våra gäster som vi fått under helgen, trots att väder och vind inte riktigt varit optimalt, fortsätter Natalie.

Men det är inte bara Orsa Camping som haft en kanonstart på säsongen inom Svenska Campingpärlor.

- Flera av våra anläggningar har haft den bästa säsongsinledningen på många år berättar Anders Östring, campingchef på Svenska Campingpärlor.

Genom medvetna satsningar på fler bondealternativ och en ständig förbättring av anläggningarnas faciliteter genomgår kedja en generell nivå höjning.

Bland investeringarna finns konceptet ”Stuga på hjul” som är ett samarbete med husvagnstillverkarren Kabe och ett sätt att få fler att prova på campinglivet under smidiga former. Än så länge finns ”Stuga på hjul” enbart i Orsa och Ekerum Camping på Öland.

Förutom att investera i nya servicebyggnader som på t.ex. Duse Udde Camping i Säffle finns några unika projekt som ger avkastning. I Rättvik kan gästerna bo med egen brygga på den genom anläggningen slingrande Enån.

 - Vi är väldigt nöjd med inledningen på säsongen och känner oss trygga i de satsningar vi gjort på våra anläggningar inför sommaren. Vi ser framemot att få välkomna många nöjda gäster till oss i sommar, avslutar Anders.

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och omfattar följande anläggningar inom verksamhetsområdena:
Skid- och konferensanläggningar: Tänndalen, Orsa Grönklitt, Mora Parken och Ansia Resort.
Temaparker: Orsa Rovdjursparkoch Sunne Sommarland.
Camping inom Svenska Campingpärlor: Gränna camping, Duse Udde Camping i Säffle, Ekerum Camping, Sunne Camping och Sommarland, Mora Camping, Orsa Camping, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping i Rättvik och Ansia Resort i Lycksele.


Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och har anläggningar inom tre huvudsakliga verksamhetsområden: skidåkning, camping och temaparker. Tillsammans kan de erbjuda ett brett utbud av upplevelser, aktiviteter och boenden för alla typer av besökare, året runt. Företaget består av Orsa Grönklitt, Orsa Rovdjurspark, Tänndalen och Mora Parken. Svenska Campingpärlor är det gemensamma campingkonceptet som inkluderar Gränna Camping, Duse Udde Camping, Sunne Camping och Sommarland, Siljansbadets Camping, Rättviks Camping, Ansia Resort, Mora Camping som en del av Mora Parken, Orsa Camping samt campingen i Orsa Grönklitt.