2020-02-25 07:00Pressmeddelande

Bästa snöläget i Tänndalen på tio år

Fantastiskt snöläge i Tänndalen just nu, med ett snödjup på 110 centimeter.Fantastiskt snöläge i Tänndalen just nu, med ett snödjup på 110 centimeter.

Tänndalen är inte bara utsett till Skandinaviens bästa skidort – snöläget är dessutom det bästa på tio år med ett snödjup på 110 centimeter och bokningen har ökat rejält.

– En timme längre resa men betydligt mer skidåkning, snö och fjäll för pengarna. Vi märker att allt fler söker genuin natur och riktig snö, säger Rasmus Bent, anläggningschef i Tänndalen.

Saknar du snön? Åk till Tänndalen. Här är snödjupet i terrängen 110 centimeter, vilket är det bästa snöläget på tio år. Allt fler har hittat till den genuina skidanläggningen i västra Härjedalen med lugn och ro, krispig kyla, roliga backar miltals med välpreparerade längdspår och utmanande off-pist. Skidsäsongen är lång här och avslutas inte förrän i maj.

Den allra bästa tiden i Tänndalen är mars och april. Det är en helt otrolig känsla att åka skidor 1 000 meter över havet på riktiga fjäll i gassande sol. Dessutom är det aldrig trångt i backen här, inte ens på helger, säger Rasmus Bent.

Antalet skidåkardagar har ökat med hela 22 procent och boendebokningar med 12 procent mot ifjol, vilket är betydligt mer än övriga skidorter. En del av ökningen kan förklaras med att det sedan december går att ta tåget inte bara söndag till söndag utan även torsdag till söndag ända från Malmö och hoppa på efter vägen. Tänndalen har nu också en egen transfer från tåget direkt till anläggningen.

Tänndalen ligger något högre upp än flera andra skidorter men i gengäld får man billigare boende, billigare liftkort, mer plats att åka och riktiga fjäll, säger Rasmus Bent.

Tänndalen har blivit utsedd till Skandinaviens bästa skidort i Nordic Bench årliga undersökning två år i rad.

Läs mer om Tänndalen på www.tanndalen.comOm Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppens affärsidé är att verka inom besöksnäringen och bedriva verksamhet inom boende, konferens, camping och skidor. Bolaget skall erbjuda sina kunder ett brett utbud av aktiviteter och boende. Vi är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet på följande anläggningar: Ekerum Camping på Öland, Gränna Camping, Duse Udde Camping, Sunne Camping och Sommarland, Mora Parken, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping, Orsa Camping, Orsa Grönklitt, Tänndalen och Ansia Resort i Lycksele.

Kontaktpersoner

Rasmus Bent
Anläggningschef
Rasmus Bent