2021-06-02 08:00Pressmeddelande

Albin Lee Meldau och Timbuktu uppträder på fjället i Tänndalen

Med en utsikt som nästintill kan beskrivas som oändlig utgör den svenska fjällvärlden en perfekt fond till levande musik. Den 24 juli samt 7 augusti kommer därför Tänndalens topp (dit du och ditt sällskap färdas via sittlift) förvandlas till en unik livescen. Musikkväll på kalfjäll kommer få besök av Timbuktu och Albin Lee Meldau. Biljetterna släpps idag den 2 juni kl. 10.00.
 
Akterna kommer att under varsin kväll att tonsätta naturupplevelsen och först ut är Albin Lee Meldau den 24 juli. Färden går via liftsystemet till toppen, där det, utöver scenområde, kommer att finnas såväl en bar som en restaurang. Där kommer mat och dryck med lokal anknytning att serveras. Efter konserten färdas man samma väg ned till dalen.
 
Spelschema:
24/7 Albin Lee Meldau
7/8 Timbuktu & Masaka Trio
 
Om Albin Lee Meldau
Albin Lee Meldau tog det svenska folket med storm i tv-programmet Så mycket bättre, men redan innan dess hade han haft en succéartad internationell karriär. 2016 slog debutsingeln ”Lou Lou” och den från början egenutgivna EP:n ”Lovers” ner som en blixt från klarblå himmel. Kategorin soul möter folkmusik hade fått en helt ny referenspunkt och det dröjde inte länge förrän Albin Lee Meldau jämfördes med storheter som Jeff Buckley och Hozier.
 
Om Timbuktu
Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, är en av Sveriges största hiphopartister genom tiderna. Sedan första singelsläppet 1996 har han kommit att bli en av Sveriges mest älskade liveakter. Han har släppt ett tiotal album, tilldelats mängder med Guld- och Platinaskivor, vunnit åtta Grammispriser, fyra P3 Guld-utmärkelser och nyligen stod det klart att han valdes in i Swedish Music Hall of Fame. Till Kalfjäll kommer han med en trio och tillsammans går de under namnet Timbuktu & Masaka Trio.Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppens affärsidé är att verka inom besöksnäringen och bedriva verksamhet inom boende, konferens, camping och skidor. Bolaget skall erbjuda sina kunder ett brett utbud av aktiviteter och boende. Vi är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet på följande anläggningar: Ekerum Camping på Öland, Gränna Camping, Duse Udde Camping, Sunne Camping och Sommarland, Mora Parken, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping, Orsa Camping, Orsa Grönklitt, Tänndalen och Ansia Resort i Lycksele.

Kontaktpersoner

Rasmus Bent
Anläggningschef
Rasmus Bent