2019-02-08 13:53Pressmeddelande

25 vackra fjällhem släpps till försäljning

Nya bostäder i Tänndalen - FjällögaNya bostäder i Tänndalen - Fjällöga

Fjällöga ny by i Tänndalen

Nu släpps försäljningen av 25 vackra fjällhem i Tänndalen. Husen ligger i direkt anslutning till backen med ski-in-ski-out och en vidunderlig panoramautsikt över de storslagna fjällen. Husen är en modern tolkning av allmoge och smälter fint in i den härjedalska naturen. Interiören är vacker och funktionell med naturliga materialval.

Tänndalen står för storslagna fjäll och rikligt med snö, med en säsong som sträcker sig ända till maj. Här kan hela familjen njuta skidåkning av yppersta klass både på längden och tvären. På måndag släpps 25 hus till försäljning i den småskaliga byn Fjällöga. Alla hus ligger på egna höjder, med panoramautsikt över fjällbjörkarna och med omedelbar kontakt med naturen. Man kan skida ända fram till dörren och lämna skidorna utanför knuten.

Bakom utformningen av husen står Trigueiros Architecture som utgått från den härjedalska historien och naturen.  Utifrån smälter de vackra grånade träfasaderna in fint bland omgivande berg och björkar. Inuti är husen moderna med varm och ombonad interiör inspirerad av Carl Larssons målningar. Materialvalen är naturliga och rummen ombonade och hemtrevliga med dubbel takhöjd till nock som ger en känsla av rymd.

Hemmen har genomgående smarta förvaringar där hänsyn är tagen till skrymmande skidutrustning. Här finns också det där lilla extra som generös huvudentré med robusta sittplatser, torkskåp, pjäxvärmare, bastu med direkt anslutning till uteplats och snöbad samt ett generöst allrum som inbjuder till gemenskap. Det finns tre typer av hem; om 122 kvm (med 11 sängplatser), 94 kvm (med 9 sängplatser) och 60 kvm (med 7 sängplatser).

­– Arkitekturen är spännande och överraskande. Det har varit en utmanande uppgift för arkitekterna att planera in huset som en naturlig del i en brant sluttning och det har verkligen blivit snyggt, modernt, annorlunda och inte minst funktionellt, säger Peter Jonasson, anläggningschef Tänndalen.

Tänndalen inleder också ett nytt samarbete med biltillverkaren Seat Samarbetet innebär bland annat att gäster kan låna Seat-bilar.

Läs mer om försäljningen av Fjällöga på;                       https://www.tanndalen.com/boende/fjaelloega-nya-fjaellhem

Läs mer om Tänndalenwww.tanndalen.com

För att ladda ner högupplösta bilder, gå in på http://www.gronklittsgruppen.se/press#/

För mer information kontakta gärna:

Peter Jonasson, anläggningschef Tänndalen, 070 664 11 84,
peter.jonasson@tanndalen.com

Cecilia Edfeldt Jigstedt, mäklare på Bjurfors, 070 666 28 70, cecilia.jigstedt@bjurfors.se



Om Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppens affärsidé är att verka inom besöksnäringen och bedriva verksamhet inom boende, konferens, camping och skidor. Bolaget skall erbjuda sina kunder ett brett utbud av aktiviteter och boende. Vi är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och bedriver verksamhet på följande anläggningar: Ekerum Camping på Öland, Gränna Camping, Duse Udde Camping, Sunne Camping och Sommarland, Mora Parken, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping, Orsa Camping, Orsa Grönklitt, Tänndalen och Ansia Resort i Lycksele.