2014-01-10 10:56Nyheter

Enåbadets Camping

null

Enåbadets Camping är vackert belägen intill Enån inne i centrala Rättvik. Campingen har plats för 430 husvagnar, varav 250 elplatser, 81stugor och lägenheter inklusive ett nyrenoverat vandrarhemsboende med 16 bäddar. På anläggningen finns även minigolfbana, närbutik och en inomhusbadanläggning som drivs i enlighet med ett 25-årigt samarbets­avtal med Rättviks kommun.

Enåbadets camping drivs året runt.

Huvudmarknader för Enåbadet är Sve­rige, Holland, Norge och Tyskland. Sverige stod för 91 % av gästerna och de utländska gästerna stod för 9 %, va­rav Holland var den största utländska marknaden med 5 %.

Inom Enåbadets Camping finns:

·  3,4 hektar egenägd mark. I anslutning till den eget ägda marken arrenderar Bolaget 3 mindre områden av Rättviks Kommun på rullande 5-årsarrenden sedan 2008-04-16.

·  430 husvagnsplatser varav 250 elplatser.

·  50 stugor med självhushåll.

·  Gratis WiFi

·  31 övernattningsstugor.

·  3 servicebyggnader.

·  Badhus med kontorsdel och butik.

·  Livsmedelsbutik.

·  Lekområde

·  MinigolfanläggningOm Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och har anläggningar inom tre huvudsakliga verksamhetsområden: skidåkning, camping och temaparker. Tillsammans kan de erbjuda ett brett utbud av upplevelser, aktiviteter och boenden för alla typer av besökare, året runt. Företaget består av Orsa Grönklitt, Orsa Rovdjurspark, Tänndalen och Mora Parken. Svenska Campingpärlor är det gemensamma campingkonceptet som inkluderar Gränna Camping, Duse Udde Camping, Sunne Camping och Sommarland, Siljansbadets Camping, Rättviks Camping, Ansia Resort, Mora Camping som en del av Mora Parken, Orsa Camping samt campingen i Orsa Grönklitt.